

Washington State Traffic Safety

Governor's Goal Area #4: Healthy and Safe Communities

Public Performance Review Agenda | June 28, 2023 | 10:30 a.m. – 11:45 a.m.

Time	Topic	Participants Participants
10:30 a.m. – 10:37 a.m.	Welcome	Mandeep Kaundal, Director, Results Washington
(7 minutes)		Governor Jay Inslee
10:37 a.m. – 10:45 a.m.	Data Overview	Shelly Baldwin, Director, Washington Traffic Safety
(8 minutes)		Commission
10:45 a.m. – 10:53 a.m.	Governor's Q&A	
(8 minutes)		
10:53 a.m. – 11:01 a.m.	Progress and Initiatives:	• John Milton, Ph.D., P.E., RSP2IB, PTOE, State Safety
(8 minutes)	Vulnerable Road Users	Engineer, Director of Transportation Safety, Department of
	Assessment and Safe	 Transportation Venu Nemani, P.E., Chief Safety Officer, City Traffic
	Systems Approach to	Engineer, Seattle Department of Transportation
	traffic safety	Engineer, Seattle Department of Transportation
11:01 a.m. – 11:09 a.m.	·	
(8 minutes)	Governor's Q&A	
11:09 a.m. – 11:17 a.m.	Progress and	 Dan Cooke, Administrator, Licensing, Endorsements, and
(8 minutes)	Initiatives:	Traffic Safety, Department of Licensing
	Increasing equity in	• Johnathon Ehsani, Ph.D., MPH, Johns Hopkins University
	driver's education and	(video recording)
	training programs and partnership with Johns	
	Hopkins University to	
	update Driver's Skills	
	Training	
11:17 a.m. – 11:25 a.m.	_	
(8 minutes)	Governor's Q&A	
11:25 a.m. – 11:30 a.m.	Ensuring Safer	Chief John Batiste, Washington State Patrol
(5 minutes)	Speeds:	
	Trooper recruitment	
	and retention, new	
	technology & new	
	programs	
	Initiative Next Steps	
11:30 a.m. – 11:40 a.m.		
(10 minutes)	Governor's Q&A and Final Remarks	
11:40 a.m. – 11:45 a.m.	Closing Remarks	Mandeep Kaundal, Director, Results Washington
(5 minutes)		
11:45 a.m.	Adiourn	
	Adjourn	