

## Washington State Improving the Availability of a Skilled Workforce

Governor's Priority Area #2: Prosperous Economy

Public Performance Review Agenda | March 22, 2023 | 10:30 a.m. – 11:45 a.m.

| Time   | Торіс   | Participants   |
|--|---|--|
| 10:30 a.m. – 10:37 a.m.<br>(7 minutes)         | Welcome   | <ul> <li>Mandeep Kaundal, Director, Results Washington</li> <li>Governor Jay Inslee</li> </ul>   |
| 10:37 a.m. – 10:45 a.m.<br>(8 minutes)         | Statewide Overview:<br>Labor market statistics  | Anneliese Vance-Sherman, PhD., Regional Labor<br>Economist, Employment Security Department   |
| <b>10:45 a.m. – 10:53 a.m.</b><br>(8 minutes)  | Governor's Q&A  |  |
| <b>10:53 a.m. – 11:01 a.m.</b><br>(8 minutes)  | <b>Progress and Initiatives:</b><br>Home Care Aide/Nursing<br>Assistance to Licensed<br>Practical Nurse (LPN)<br>Apprenticeship | <ul> <li>Paula Meyer, Executive Director, Nursing Care<br/>Quality Assurance Commission, Department of<br/>Health</li> <li>Kyra McCoy, Director of Nursing, Edmonds College</li> <li>Dulce Brambila Reyes, Employee at Mountain View<br/>Rehab Center, Student at Edmonds College</li> </ul>   |
| <b>11:01 a.m. – 11:09 a.m.</b><br>(8 minutes)  | Governor's Q&A  |  |
| <b>11:09 a.m. – 11:17 a.m.</b><br>(8 minutes)  | <b>Progress and Initiatives:</b><br>Workforce challenges and<br>High School to Highways<br>program                              | <ul> <li>Jeff Pelton, Human Resources Director,<br/>Department of Transportation</li> <li>Earl Key, Senior Director of Transportation Equity,<br/>Department of Transportation</li> <li>Testimonial video, High School to Highways<br/>graduates</li> <li>Matt Karcher, Apprenticeship graduate, Highway<br/>Maintenance Worker, Department of<br/>Transportation</li> </ul> |
| <b>11:17 a.m. – 11:25 a.m.</b><br>(8 minutes)  | Governor's Q&A  |  |
| <b>11:25 a.m. – 11:30 a.m.</b><br>(5 minutes)  | Initiative Next Steps   | Cami Feek, Commissioner, Employment Security     Department  |
| <b>11:30 a.m. – 11:42 a.m.</b><br>(12 minutes) | Governor's Q&A and Final Remarks  |  |
| <b>11:42 a.m. – 11:45 a.m.</b><br>(3 minutes)  | Closing and Wrap-Up   | Mandeep Kaundal, Director, Results Washington  |
| 11:45 a.m.                                     | Adjourn   |  |