

Washington State Electrification of Ferries

Governor's Goal Area #3: Sustainable Energy and a Clean Environment

Public Performance Review Agenda

September 27, 2023 | 10:30 a.m. – 11:45 a.m.

Time	Topic	Participants
10:30 a.m. – 10:37 a.m.	Welcome	Mandeep Kaundal, Director, Results Washington
(7 minutes)		Governor Jay Inslee
10:37 a.m. – 10:45 a.m.	Overview of Ferry	Amy Scarton, Deputy Secretary, Washington
(8 minutes)	Electrification	State Department of Transportation
10:45 a.m. – 10:53 a.m.	Governor's Q&A	
(8 minutes)		
10:53 a.m. – 11:01 a.m.	Progress and Initiatives	Matt von Ruden, System Electrification
(8 minutes)	State ferry system	Program Administrator, Washington State
	electrification	Department of Transportation
		Devon Baxter, Oiler, Washington State
11.01		Department of Transportation
11:01 a.m. – 11:09 a.m.	Governor's Q&A	
(8 minutes)		
11:09 a.m. – 11:17 a.m.	Progress and Initiatives	Stephanie Bowman, Maritime Sector Lead, Department of Commerce.
(8 minutes)	Innovation in decarbonizing ferry transport	Department of CommerceMorgan Fanberg, PE, CEO, Glosten
	Terry transport	• Worgan Famberg, FE, CEO, Glosten
11:17 a.m. – 11:25 a.m.	Governor's Q&A	
(8 minutes)		
11:25 a.m. – 11:30 a.m.	Initiative Next Steps	Amy Scarton, Deputy Secretary, Washington
(5 minutes)		State Department of Transportation
11:30 a.m. – 11:32 a.m.	Announcements	Mandeep Kaundal, Director, Results Washington
(2 minutes)		
11:32 a.m. – 11:45 a.m.	Governor's Q&A and	Governor Jay Inslee
(13 minutes)	Final Remarks	
11:45 a.m.	Adjourn	